UITGIFTE     Veel gestelde vragen

Moet ik ingeschreven staan als bouwgrondzoekende om in aanmerking te komen voor een bouwkavel?

Ja, de gemeente verkoopt bouwkavels voor de bouw van nieuwe woningen. Wilt u een bouwkavel kopen, dan moet u ingeschreven staan als bouwgrondzoekende. Inschrijven kan via onze website www.kavelsintubbergen.nl. U schrijft zich in per kern. De kosten voor een inschrijving bedragen €250,-. Inschrijven voor meerdere kernen is mogelijk. Wel betaalt u per kern het inschrijfgeld van €250,-. Om in te kunnen schrijven als bouwgrondzoekende hoeft u geen sociale of economische binding met de gemeente te hebben. U moet wel een minimale leeftijd van 18 jaar hebben. De inschrijvings- en uitgiftecriteria  woningbouwkavels gemeente Tubbergen kunt u vinden op onze website www.kavelsintubbergen.nl. De start per dorspkern wordt onder andere bekend gemaakt via onze website www.kavelsintubbergen.nl en via het weekblad “Op en rond de essen” ook wordt dit gedeeld op onze social media kanalen

 

Wat heb ik nodig om mij in te schrijven?
  • Minimale inschrijfleeftijd 18 jaar
  • U schrijft zich digitaal in met uw DigiD
  • Indien u met een partner inschrijft de partner gegevens; het is niet toegestaan om u apart beiden in te schrijven, zie hier voor de Nadere toelichting uitgifteregeling voor woningbouwkavels 
  • De kosten voor een inschrijving bedragen €250,- (deze dient u ten tijde van de inschrijving middels Ideal te betalen)
  • Om in te kunnen schrijven als bouwgrondzoekende hoeft u geen sociale of economische binding met de gemeente te hebben
  • U bent op de hoogte van de geldende voorwaarden zoals deze zijn opgenomen in de ‘inschrijvings- en uitgiftecriteria woningbouwkavels gemeente Tubbergen’ zie hiervoor https://zoek.officielebekendmakingen.nl/gmb-2021-481629.html

 

Hoe kan ik zien welke bouwkavels nog beschikbaar zijn?
Deze website biedt een helder overzicht van alle kavels die in de gemeente Tubbergen beschikbaar zijn. Met kleuren is aangegeven of kavels vrij, in optie of verkocht zijn.

Mocht er iets niet duidelijk zijn voor u of heeft u aanvullende vragen? Neem dan contact op met de gemeente Tubbergen op telefoonnummer 0546-628000 of stuur een e-mail naar kavels@noaberkracht.nl.

Hoe is de toewijzing geregeld?

De start van een bouwkaveluitgifte wordt onder andere bekend gemaakt via onze website www.kavelsintubbergen.nl en via het weekblad “Op en rond de essen” ook wordt dit gedeeld op onze social media kanalen. Tenzij anders wordt besloten, geldt hiervoor de volgende (reguliere) verkoopprocedure: Belangstellenden worden op volgorde van de wachtlijst aangeschreven om een keuze voor een bouwkavel door te geven. Daarbij wordt ook benoemd binnen welke termijn de keuze moet plaatsvinden. Een belangstellende moet binnen die termijn zijn keuze voor een bouwkavel doorgeven. Bij inschrijving dient u een (door het college te bepalen) maximaal aantal bouwkavels in volgorde van voorkeur aan te wijzen. De kavels worden op volgorde van de wachtlijst toegewezen.

Kan ik op meerdere kavels een optie nemen?
U kunt maar op één kavel een optie nemen. Als u een twee-onder-een-kapwoning wilt heeft u een medebouwer nodig. U kunt al wel een optie krijgen voordat u een medebouwer heeft.
Wat kost een kavel?

De gemeente Tubbergen stelt eens per jaar de grondprijzen vast. De grondprijs voor kleine kavels bedraagt 80% van het door de gemeenteraad vastgestelde tarief. Een kleine kavel is een kavel met een maximum oppervlakte van 250 m2 . Het gereduceerde tarief is alleen van toepassing als een starter een kavel koopt met een maximum oppervlakte van 250 m2. Doorstromers kunnen wel kavels met een maximum oppervlakte van 250 m2 kopen maar betalen dan de door de gemeenteraad vastgestelde grondprijs.

Als u een kavel aanklikt op de kaart dan krijgt u de daarvoor geldende prijs te zien.

Wat kost een optie?
Er zijn geen kosten verbonden aan een optie.
Hoe lang is een optie geldig?
Een optie is 2 weken geldig.

Contact:

Gemeente Tubbergen
Raadhuisplein 1
7651 CV Tubbergen
Postbus 30
7650 AA Tubbergen

Openingstijden:

We werken op afspraak en zijn telefonisch bereikbaar op:


maandag t/m donderdag:  8:30  – 17:00

Vrijdag:     8:30  – 12:30


Telefoon – Mail

Tel. 0546-628000
Fax 0546-628111
Email kavels@noaberkracht.nl

Volg ons op Facebook
Volg ons op Twitter