We zijn inmiddels gestart met de kaveluitgifte van het plan ‘Weemselerveld fase 4 te Albergen’. Via deze weg leggen wij u uit hoe de uitgifte in zijn werk gaat. Nadat u deze tekst heeft gelezen weet u wanneer u ongeveer  wordt aangeschreven om een kavelkeuze te maken.

In Albergen hebben we te maken met een ‘oude’ wachtlijst en een ‘nieuwe’ wachtlijst. De ingeschreven kandidaten van de ‘oude’ wachtlijst mogen als eerst een keuze maken. Daarna zijn de pas de ingeschrevenen van de ‘nieuwe wachtlijst’. Per ronde worden er 10 personen aangeschreven.

Na de aanschrijving krijgen de ingeschrevenen 14 dagen de tijd om hun keuze voor een kavel door te geven. Na die 14 dagen worden de kavels toegewezen. Toewijzing gebeurt op basis van de volgorde op de wachtlijst. Vervolgens maken wij de stukken voor de verkoop klaar en sturen deze dan terug naar de potentiële kopers. Zij hebben dan 14 dagen de tijd om de stukken te ondertekenen, terug te sturen en de waarborgsom te betalen. Wanneer dit termijn voorbij is en wij weten wie overgaat tot aankoop van de kavel schrijven wij de volgende groep van 10 personen aan. Eén uitgifteronde duurt ongeveer 5 weken.

Aangezien aannemers, banken en financiële adviseurs tijdens de feestdagen minder goed bereikbaar zijn zal een uitgifteronde in deze periode meer tijd in beslag nemen. Hierdoor krijgt iedere ingeschrevene voldoende mogelijkheden om advies in te winnen. Wel adviseren wij om, voordat u aangeschreven wordt, alvast te kijken naar uw financiële mogelijkheden.

Wilt u uw gekozen woningtype wijzigen dan heeft u nog tot 20 november 2022 de tijd om dit te doen. Daarna worden wijzigingen voor deze kaveluitgifte niet meer geaccepteerd.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! Neem contact op met de afdeling grondzaken van de gemeente Tubbergen via telefoonnummer 0546-628000 of mail kavels@noaberkracht.nl.